сервиз на хладилници варна

София Филм Фест за учащи избира младежко жури за Венеция 2014

Трима души от България ще имат шанса да станат част от младежкото жури "28 пъти кино" на филмовия фестивал във Венеция. Те ще бъдат избрани сред зрителите, които посещават прожекциите на програмата "София Филм Фест за учащи" в Дома на киното. Крайният срок за кандидатстване е 24 април.

Всички членове на общността и Клуба "София Филм Фест за учащи" са поканени да кандидатстват за излъчване на тримата кандидати на Дома на киното за Журито на младите киномани във Венеция. Участниците в журито ще получат акредитация със специален достъп до прожекциите на фестивала, както и покриване на разходите им за път и нощувки.

Избраните трима души ще трябва да изгледат всички филми от секцията Венецианските дни (Venice Days / Giornate Degli Autori) и филмите, които се състезават за наградата LUX; да участват в обсъжданията с авторите на филмите; да се включат със свои коментари в специално създаден за събитието блог и в сайтовете и социалните мрежи на Европа Синемас.

За участие в младежкото жури на фестивала във Венеция могат да кандидатстват младежи на възраст от 18 до 25 години, които посещават прожекциите на "София Филм Фест за учащи" и попълнят анкетна карта. Изискването е да владеят свободно английски език. Кандидатства се със CV (на английски език, с телефон и имейл за връзка) и снимка, мотивационно писмо на английски език (до 10 реда) и описание на английски език на 3 сцени от 3 европейски филма, гледани напоследък (до 5 изречения за всяка сцена).

Документите се приемат в Дома на киното и в офиса на Арт Фест (пл. "България" 1, 13-и етаж) и на e-mail адреси cinemahouse@sofiaiff.com и press@sofiaiff.com.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com