сервиз на хладилници варна

Сопраното Сузана Ригачи ще бъде солистка на концерта на Енио Мориконе в София

Сопраното Сузана Ригачи, която изпълнява соловите партии в концертите на Енио Мориконе, ще пристигне в България за първия концерт на световноизвестния композитор у нас. Оперната изпълнителка пее на 6 езика и участва в много от записите с филмова музика на Мориконе.

Както организаторите вече съобщиха, концертът на Енио Мориконе ще се състои на 10 декември в София в зала Арена Армеец. На сцената Мориконе ще бъде със 185 български музиканти от оркестъра и хора на Класик ФМ радио.

Сузана Ригачи е родена в Швеция. През 1983 г. печели международния конкурс "Мария Калас". Пяла е на сцените на "Ла Скала", Арена ди Верона, Карнеги Хол и много други големи оперни театри по света. Изпълнява и музика на съвременни композитори. Работи като вокален педагог - провежда международни майсторски класове и преподава камерна музика за певци в Консерваторията на Терни, Италия.

Гласът й звучи в много от записите с филмова музика на Енио Мориконе, от 2001 г. насам участва във всички концерти на композитора. Последната й изява с Мориконе е преди една седмица на сцената на Арена ди Верона.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com