сервиз на хладилници варна

Следвай файтона от 30-те години – театрална разходка из улиците на Пловдив

Спектакълът "Улични срещи", организиран от сдружение "Приятели на музея – Русе" на режисьора Евгения Явашева е включен в програмата на театралния модул TheatAir 2013 в Пловдив, част от Международния куклено-театрален фестивал "Двама са малко – трима са много" (4 – 8 септември).

Представлението на открито ще се състои на 6 септември от 18,30 ч. в пространстовото от Централна поща по главната улица. "Улични срещи" е театрална разходка по главната улица на Пловдив. На емблематични места за срещи по нея ще бъдат представени театрализирани етюди в три епизода от живота през 30-те години на XX век в стила на нямото кино. Срещите са по теми като "Продавачката на цветя", "Влюбените ученици", "Предложение за женитба". Темите са свързани помежду си чрез елементи и епизодични появявания на някои от актьорите. Публиката ще бъде водена от място на място от театралния файтон, от който призовават: "Следвайте файтона!".

Микропроектът "Улични срещи" се проведе за първи път в Русе като част от програмата на фестивала за съвременна градска култура "Аз, Градът".

TheatAir е модул към Международния куклено-театрален фестивал "Двама са малко – трима са много" в Пловдив. Модулът е включен във фестивала за втори път и представя различни по жанр улични спектакли и пърформанси, които овладяват градското пространство на Пловдив и въвличат публиката в действието. Тазгодишното издание включва театрални спектакли, пърформанси, клоунада, инсталации, концерти, живи статуи.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com