сервиз на хладилници варна

Светът на пуйките в анимацията „Свободни птици“

"Свободни птици" е пълнометражен анимационен филм, история с много обрати и дори пътешествие в миналото по времето на индианците в САЩ. Особеното е, че приключенията се развиват в света на пуйките. У нас ще гледаме филма по кината от 8 ноември.

"Свободни птици" е свързан и с американската традиция за отбелязване на Деня на благодарността, но това е само повод за създателите, за да разкажат приказка за смелостта и приятелството.

Зад първия пълнометражен анимационен филм на студиото Reel FX от Тексас застават режисьорът и съсценарист Джими Хейуърд, работил по анимации като "Играта на играчките", "Таласъми ООД", "Търсенето на Немо" и "Роботи" и продуцентът и съсценарист Скот Мозиър (изпълнителен продуцент на "Добрият Уил Хънтинг"). Както и актьорите Оуен Уилсън и Уди Харелсън, които дават гласовете си на двамата главни герои - пуяците Реджи и Джейк (у нас с гласовете на Петър Бонев и Ненчо Балабанов).

Историята във филма започва от пуешката ферма, където живее и Реджи, който се отличава с това, че е слаб и по-интелигентен и не вярва в Пуешкия рай, мечта на всички останали. Другият главен герой е Джейк, основател и единствен член на Фронта за освобождение на пуйките. Двамата пътуват в миналото с машина на времето, която ги отвежда през 1621 сред дивите пуйки, предвождани от вожда Широка човка. Едно пътешествие с надежда да се промени традицията в Деня на благодарността да се яде пуйка, в което става въпрос и за приятелство и смелост.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com