сервиз на хладилници варна

Световни майстори на съвременната фотография гостуват в София

Американският фотограф Хари Бенсън, снимал всички президенти на страната от Айзенхауер до Барак Обама, ще гостува с изложба и лекция в София. Бенсън е първият гост на новата образователна инициатива "Майстори на фотографията".

[cut]

Организатор на събитието е фондация "Мусиз", създадена от художника Иван Мудов с цел стимулиране и популяризиране на съвременното изкуство в България. Платформата "Майстори на фотографията" започва с подкрепата на фондация "Америка за България". Известни фотографи ще гостуват с изложби и лекции със свободен достъп.

Хари Бенсън открива изложбата си на 5 декември във Vivacom Art Hall, а на 6 декември ще има публична лекция в Телефонната палата. Фотографът, роден в Глазгоу, придружава през 1964 година The Beatles на първото им турне в САЩ, където понастоящем живее. Негови фотографии са публикувани в Life, Vanity Fair, People, The New Yorker, Newsweek, Paris Match и други популярни издания. Пред обектива му са заставали Уинстън Чърчил, крал Хуан Карлос, Борис Елцин, много известни личности от шоу бизнеса, киното, музиката. Има 40 самостоятелни изложби и е издал 14 книги, посветени на работата му. Командор на Ордена на Британската империя.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com