сервиз на хладилници варна

Рисуваните самолети на Disney долитат у нас през септември

На 5 август в Лос Анджелис се състоя гала премиерата на анимацията "Самолети". У нас премиерата на филма е на 6 септември, сред актьорите, с чиито гласове ще говорят на български рисуваните самолети, са Алекс Сърчаджиева, Константин Лунгов и Марин Янев.

В забавната история от създателите на анимацията "Колите" главен герой е провинциалният селскостопански самолет Дъсти, който иска да се надпреварва  в небето с най-големите в престижно състезание. Сред гостите на гала премиерата в САЩ са повечето от озвучаващите актьори - Тери Хачър (Доти), Стейси Кич (Скипър), Приянка Чопра (Ишани), Дейн Кук (Дъсти), Антъни Едуардс (Ехо), съобщиха от Форум Филм България.

Актьорите Алекс Сърчаджиева и Константин Лунгов озвучават на български език двама от емблематичните герои във филма – вярната приятелка на главния герой Дъсти, мотокарчето Доти и съдията с иронично чувство за хумор Роупър. В дублажа се включват още Иван Велчев (Дъсти), Георги Иванов (в ролята на страстния поддръжник на Дъсти, цистерната Чъг), Петър Върбанов (мексиканския самолет Ел Чупакабра), Марин Янев (Скипър – самолетът-ветеран и треньор на Дъсти), Теодор Георгиев (дългогодишния британски състезателен самолет Булдог), Христо Узунов (Рипслингър – световният шампион и основен опонент на Дъсти), Светлана Смолева и Йорданка Илова като канадката Рошел и индийката Ишани, единствените дами в световната въздушна надпревара.

Режисьор на анимацията "Самолети" е Клей Хол, трето поколение запален авиолюбител. Филмът е замислен като трилогия.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com