сервиз на хладилници варна

"Рестартирай сладкарница "Прага" – отворена покана за проекти на Sofia Contemporary

Новият фестивал за съвременно изкуство Sofia Contemporary отправя отворена покана за идейни проекти и акция на тема "Рестартирай сладкарница Прага. Какво бихте направили с това място?" Ограничения за професията и възрастта на участниците няма, крайният срок за изпращане на проектите е 30 септември.

"Участниците с идейни проекти трябва да изразят активна позиция спрямо организацията на живота в града и облика на заобикалящата среда. Целта на инициативата е да провокира и генерира интересни идеи за преосмисляне на изоставените сгради, симптоматични за центъра на столицата. Пример за такъв "неработещ" градски сегмент e едно от любимите места за среща в столицата преди 1989 г. – бившата сладкарница "Прага" на улица "Раковски", която в момента е опакован в ламарина обект и стените й служат за популяризиране на търговски марки“, обясняват организаторите.  

Проектите могат да бъдат представени чрез всички художествени средства и да се материализират във всички възможни медии – написани на Post-it, оформени като плакат, стихотоворение, звукова инсталация, рецитал или кратък пърформанс на място. Всички проекти ще бъдат показани, ако отговарят на заданието и не съдържат послания, подстрекаващи към дискриминация и ксенофобия.

Участниците в "Рестартирай сладкарница "Прага" ще бъдат поканени в определен ден и час да донесат предварително разпечатани своите идейни проекти и да ги залепят върху ламарината, която огражда бившата сладкарница "Прага". На място те ще имат възможност да се включат в "Говорилнята" – обособен кът, в който пред видеокамера ще могат да споделят своите идеи.

Един от авторите на идеен проект ще бъде поканен да участва в изданието на фестивала Sofia Contemporary през 2013 година, а други два проекта ще получат награда Samsung Galaxy Note.

Предложенията за идеен проект се изпращат на e-mail sofiacontemporary@gmail.com.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com