сервиз на хладилници варна

Ремонтират зоопарка в София

През 2012 година предстои генерална реконструкция на зоологическата градина в София. На посещение там със съвети за модернизирането му е Вин Фербермост - директор на най-големия зоопарк в Холандия, ментор за приемането на столичния зоопарк в Европейската асоциация на зоопарковете.

Гостът обяви, че в софийската зоологическа градина работят добре и до 2-3 години тя може да е част от асоциацията догодина, обяви в Дарик кафе директорът й, д-р Иван Иванов.

"Нашият зоопарк е морално остарял. Концепцията, която е разработвана за него навремето, е от порядъка на 60-те, 70-те години. Общината предвижда догодина да започне пълна реконструкция на зоопарка. Не техническата база, а устройството. Имам предвид клетки, алеите. Толкова грамадни алеи няма в нито един друг зоопарк, защото навсякъде те са по-малки и криволичещи, не обикалящи като на витрина, а просто загадъчни, за да може да се заинтригува посетителят", обясни д-р Иван Иванов.

Той допълни, че ремонтът ще бъде на етапи, като зоопаркът няма да спре да работи за посетители, защото няма друго място, на което да се поставят животните. Той отново отправи апел към посетителите да не хранят животните, защото често пъти се дава и неподходяща храна.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com