сервиз на хладилници варна

Пърформанс с динозаври в Морската градина на Бургас

Уличният спектакъл "Динозаври" на холандската група Close Act е включен в програмата на второто издание на фестивала "Включи града" в Бургас. На 22 и 23 март динозаврите, високи 5 метра и дълги 7 метра, ще преминат по централните пешеходни улици в града.

Улични представления, спектакли "на свещи", куклен и танцов театър, включени в сегмента "Пърформанс" на фестивала, ще гледа публиката тази година, съобщиха от пресцентъра на община Бургас. Специално за фестивала са подготвени танцовите спектакли "Не е за мен" и La Somnambula, които ще се играят на свещи в Морското казино.

"Не е за мен" е по идея и в изпълнение на Томаж Симатович (Австрия/Словения). Галина Борисова, един от доайените на съвременния танц в България, е хореограф и изпълнител на La Somnambula, изграден върху музика от оперни арии. Петя Стойкова, хореограф от Бургас, подготвя интерактивен пърформанс, който ще се разиграе из алеите на Морската градина. Бургаският куклен театър и театър "Трио" ще зарадват с представления най-малките зрители.

Второто издание на фестивала за съвременно изкуство Включи града ще се проведе в Бургас от 22 до 24 март.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com