сервиз на хладилници варна

Първи международен конкурс „Покажи своята гора” 2013

Първият международен конкурс за фотография и видео "Покажи своята гора" (Show Off Your Forest Photo and Video Contest) има за цел да представи горите и горските райони на Европа от различни гледни точки. Крайният срок за участие е 31 октомври.

[cut]

В конкурса могат да участват автори, навършили 18 години. Участва се онлайн, в сайта на конкурса.

Категориите за участие са 3: икономика: снимки и видео, илюстриращи горите като източник на икономически ресурси за човека и по-специално в селските райони; социо-култура: снимки и видео, илюстриращи горите като източник на наслада и забавление за човека (снимки на спортуващи хора, на хора, търсещи вдъхновение в природата; снимки, отразяващи един ден на вашето семейство или приятели, прекаран навън, сред природата); екология: снимки, отразяващи биологичното богатство на европейските гори, опазването на видовете, на почвите, водите. Във видео творбите трябва да са засегнати и трите теми.

Всеки кандидат може да участва с максимум по 2 снимки във всяка категория, формат JPEG, JPG, поне 1024px по дългата страна и не по-големи от 5MB. Творби, награждавани на други конкурси, няма да бъдат приемани. Няма такса за участие.

Журиране: Крайната оценка на творбите ще се оформи въз основа на 30 % от вота на публиката от онлайн гласуването и 70 % от вота на професионалното жури.

Присъждат се: първа награда за всяка категория (Samsung Galaxy Tab 10.1), втора награда за всяка категория (HD камера за подводни снимки). За останалите участници ще има много награди – велосипеди, техника и други. Всички регистрирани кандидати ще участват и в теглене на томбола с награди – фотографски и видео продукти, която ще се проведе на 25 октомври 2013 година.

Повече информация в сайта на конкурса.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com