сервиз на хладилници варна

Първи Международен конкурс за графичен хумор на тема "Културни съответствия"

Испанското издателство Saure организира за първи път конкурс за графичен хумор (карикатури или кратки комикси) на тема "Културни съответствия". Крайният срок за участие е 12 октомври 2012 година.

[cut]

Целта на конкурса е да се подчертае стойността културните съответствия, да се откриват други традиции, други култури, други езици, които обогатяват представата ни за света, да се поощри културният обмен.

Могат да участват всички на възраст над 14 години. Максималният брой на представените творби е 3. Те трябва да са оригинални и непубликувани досега, черно-бели или цветни, с размер не по-голям от 800 x 600 pixels, минимална резолюция 72 pixels.

Работите може да са карикатури или кратки комикси. Текстовете може да са на испански, френски, английски или баски език. Допускат се творби и без текст. Кандидатите трябва да се регистрират в сайта на конкурса и да качат работите си в JPG формат.

Издателството ще организира изложба с избраните от журито творби.

Присъждат се по 3 награди в категориите за участници над 18 години и под 18 години, като в първата категория първа награда е 500 евро, а във втората – 3 комикса от издателската колекция.

Повече информация в сайта на конкурса.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com