сервиз на хладилници варна

Пролетно отслабване

За мнозина зимата оставя своя отпечатък върху силуета и идването на пролетта е повод за отслабване. За да се случи това бързо и да е ефикасно, всеки трябва да избере най-доброто, съобразено със собствените си нужди и физиология.

Избор на правилна диета

Сред непрекъснато излизащите нови диети никак не е лесно човек да избере най-подходящата. Водещото в избора на хранителен режим не трябва да бъде модата, защото следвайки най-рекламираните диети човек дори може да си навреди. За да изберете най-подходящата, без да се подлагате на лишения и да се чувствате цяла пролет зле, определете мактсималното количество килограми, които искате да смъкнете въз основа на настоящото тегло. Можете да промените малко и начина си на живот - по-малко партита, повече сън. Ако човек не спи достатъчно или има нездрав сън, метаболизмът се нарушава, което може да доведе до по-голям апетит, съответно до натрупване на килограми.

Умерено хранене

Здравословното и умерено хранене е най-добрият начин за отслабване с трайни резултати. Плодове, зеленчуци и протеини трябва да са разпределени в умерини количества. Всички сезонни плодове и зеленчуци могат да влязат в менюто. Не е нужно да се лишавате от яйца, риба и месо, щом ви се ядат. Ако в късния следобяд или във времето между закуска и обяд нещо ви се дояде, не се нахвърляйте върху сладкиши. Изпийте чаша вода, а ако сте много гладни, яжте кисело мляко, ядки или плод. Ако чувствате често слабост в края на сутринта или следобяда, това означава, че закуската или обядът ви са съдържали много захар. Сутрин е най-добре да се ядат зърнени храни и пълнозърнест хляб, на обяд избягвайте десертите, богати на захар.

Спортуване

Диетата не е достатъчна, ако не се съчетава с умерени физически упражнения - джогинг, плуване, гимнастика, фитнес. През зимата човек по-трудно излиза от къщи, за да отиде на басейн, във фитнес залата или да бяга, но с идването на пролетта няма извинения за това. Открийте спорта, който най-много ви подхожда в зависимост от интензивността, часовете, в които се практикува и това дали е колективно или индивидуално занимание. Упражнения два пъти седмично са достатъчни. Ако ви е трудно да си го наложите, намерете приятел за компания. Най-добре е първият ден да е понеделник, за да имате след това достатъчно време, за да определите деня на втория ден за спорт.

По Journal des femmes.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com