сервиз на хладилници варна

Продават китара на Пламен Ставрев на благотворителен концерт

Една от седемте китари на бургаския музикант, певец и композитор Пламен Ставрев, който почина на 15 декември, ще бъде предложена на търг по време на благотворителен концерт в негова памет.

Концертът ще се състои на 29 февруари в Дом на Културата "Лукойл Нефтохим“ в Бургас, съобщиха от пресцентъра на общината в града.

19 изпълнители ще участват в концерта, в началото на който ще бъде обявен и благотворителният търг за китарата. Струнният инструмент, закупен от Германия, е електрически и е бил по-рядко използван от Пламен Ставрев. Дарителската кампания за китарата ще продължи до края на концерта, а инструментът през цялото време ще бъде на сцената.

Сред участниците са приятели на Пламен Ставрев - Тони Димитрова, Стефан Корадов, Светослав Михайлов, Росен Сеновски, Петър Генчев, Стамен Чолаков, които основаха наскоро фондация на негово име. Стефан Диомов, Ваня Костова, Жан Шейтанов, група "Горещ пясък“, "5-те сезона“, Йордан Караджов също ще излязат на сцената. Водещ на концерта ще бъде един от най-близките приятели на Пламен Ставрев, Тони Димитрова. Неотложни ангажименти са попречили на победителя в първото българско издание на музикалното реалити шоу "X Фактор“, Рафи Бохосян също да участва, но младият изпълнител е призовал многобройните си фенове чрез страницата си във Фейсбук да подкрепят и посетят концерта.

"Пламен премина през живота с достойнство и с неповторимия си дрезгав глас отвори не дупка, а кратер в душите на всички нас. Затова го обичаме толкова много и правим всичко това“, сподели на пресконференция в Бургас Тони Димитрова.

Всички музиканти и организатори, прегърнали идеята, участват напълно безвъзмездно и доброволно в благородната инициатива, средствата от която ще отидат в помощ на семейството на барда.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com