сервиз на хладилници варна

Празникът на розата в Казанлък се разраства във фестивал на традициите и изкуствата

Маслодайната роза и тракийската култура са акцентите в представителния щанд на Казанлък на туристическото изложение "Ваканция и СПА експо", което се провежда в София.

Интересът към щанда на Казанлък е висок още от първия ден на изложението, както от страна на турооператорите, така и от неорганизирани туристи и от медиите, съобщи Дарик Радио. Позитивни са реакциите по отношение на инициативата на община Казанлък да превърне традиционния празник на розата в многоседмичен фестивал на традициите и изкуствата. Посетителите са впечатлени от качествената програма, стиловата характеристика на фестивала и участието на изключително добри изпълнители в "ОпеРоза" и "Етника фест".

Представени са изцяло новите информационни материали, брошури и комплекти от дипляни с туристически продукти, в които е заложена концепцията за кръговрата на природата и живота. Богатото културно-историческо наследство на древните траки, розопроизводството, прочуло Казанлък в Европа и света преди повече от 350 години, са съчетани дизайнерски с неизменното движение в природата и илюстрират потенциала на Казанлък като изключително привлекателна дестинация.

Тази година акцент на изложението "Ваканция и СПА експо" е културният туризъм.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com