сервиз на хладилници варна

Посрещаме във Варна ветрохода „Rainbow Warrior“ на Greenpeace

От 20 до 24 август на Пристанище Варна ще акостира ветроходът на Greenpeace "Rainbow Warrior". След посещението на Arctic Sunrise, втори кораб на международната организация идва с екологично послание, този път свързано със зелената енергия.

Rainbow Warrior е в момента на Средиземноморско турне като посланик на глобалната кампания на организацията за насърчаване на възобновяемите енергийни източници, преминавайки през 10 страни, сред които е и България, съобщиха от Greenpeace - България. От 22 до 24 август от 10,00 до 19,00 часа той ще бъде отворен за посещения от граждани. На кея до него ще се организира Слънчев фестивал – арт събития, изложба, музика и демонстрационни инсталации, посветени на приложенията на соларната и вятърна енергия във всекидневието ни. На 21 август на самия кораб от 9,30 до 13,30 часа ще се проведе кръгла маса на тема "Зелена енергия за моя дом, бизнес и община".

Rainbow Warrior е първият кораб на Greenpeace, проектиран и построен, за да бъде възможно най-зелен и енергийно ефективен. Плава основно на вятър, като неговата 55-метрова А-образна мачта може да издържа много повече от традиционните мачти за същия тип кораби. Еко характеристиките на Rainbow Warrior включват: форма на корпуса, проектирана специално за изключителна енергийна ефективност; биологично третиране на отпадната и сива вода; третиране на вредните газове; най-високи екологични стандарти на всички двигатели; нотация за "зелен клас" със "Зелен паспорт" и други.

Снимка: © Flickr/L2F1

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com