сервиз на хладилници варна

Портрети от дини и тикви

Скулптурни портрети на викинги, шамани, каубои, самураи и всякакви други причудливи създание са специалитет на Клайв Купър от Канада. Разликата с традиционните скулптури е, че неговите са направени от дини и тикви.

Ако човек не знае, че портретите са от такива необичайни материали, може и да не се досети за това. Издаващи са само типичните цветове, характерни за динята и тиквата.

Клайв Купър е роден във Великобритания, но живее във Ванкувър, Канада, където работи със съпругата си, художник. В сайта, посветен на техните занимания, наречен Sparksfly Design той разказва, че увлечението му по необичайните скулптури започва случайно, въпреки че рисува отдавна и от малък е фен на комиксите и фантастичните филми. Той показал за първи път карвинг способностите си през 1996 г., когато участва в благотворителен конкурс, организиран от шефа му и го спечелва с необичайна тиква. До днес Клайв Купър се занимава активно и с благотворителност и дарява част от събраните средства от продадените артистични тикви. Чрез фантазията си той превръща в необичайни образи и дини. Резултатът са характерни образи и животни – алигатор, акула, мечка, жаба, викинг, неандерталец, самурай, гремлин, извънземно, шаман, каубой и много различни измислени същества. Портретите от дини и тикви са цели скулптури, с което се отличават от карвинга в традиционния смисъл на заниманието, което често се свързва с кулинарията. 

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com