сервиз на хладилници варна

Покана за участие във фестивала „Видеохолика“ 2014

Седмото издание на Международния видео арт фестивал Видеохолика ще се проведе от 1 до 7 август във Варна. Желаещите да участват във фестивала могат да изпратят своите кандидатури до 1 юни 2014 година.

Темата на фестивала тази година е "7". Видеохолика ще се проведе в 3 секции: видео арт, късометражно кино и анимация, плюс международен дискусионен панел по проблематиката и възможностите за алтернативна видео арт дистрибуция и създаване на архив на видео изкуство у нас. Таксата за участие от 15 лева.

"В 7-ата си година Видеохолика припознава 7 като собствена екзистенциална перформативност, но не за да подчертае неговата вече съществуваща комплексна символика, а за да провокира ново многопосочие на мислене, асоциации и интерпретации, далеч отвъд реалната потенциалност на 7. Какво изброява/ изобразява 7? От какво е повече и от какво е по-малко 7? Достатъчно ли е 7? Къде е мястото на 7 в днешния многочислен/ многофункционален свят? С тези и други въпроси се търсят поетични, абстрактни, иронични, условни, преносни и буквални коментари на подвижния образ, ангажирани да декомпозират аудио-визуалната и концептуална матрица на цифрата 7", обясняват организаторите.

Видеохолика ще връчи 4 награди: Златен видеохолик (1000 евро), Сребърен видеохолик, Бронзов видеохолик и награда за млад български автор.

Повече информация и формуляр за участие в сайта на Видеохолика.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com