сервиз на хладилници варна

Пловдивски архитект е фаворит в чужди класации

Арх. Александър Шинолов е един от финалистите в международния конкурс за метростанция 20 на първия лъч на столичната подземна железница, заедно с колектива на арх. Виктор Хименес от Лондон.

Това не е първият успех за младия архитект, роден през 1980 г. в Асеновград, припомня вестник "Марица". През 2008 г. той заема 3-о място в конкурса за проект за модернизация на Централна жп гара - Пловдив, който е реализиран на практика като икономически най-оптималният вариант по отношение на цена, технически параметри и изпълнение.

"Всеки проект изисква индивидуален подход, но може би като цяло търся опростена, чиста, семпла архитектура", смята арх. Шинолов, цитиран от вестника. Оптимистичният подход в работата му го направи фаворит и в една световна надпревара - международния архитектурен конкурс Designing in Teheran, организиран от Benetton Group през 2009 г. Предмет на конкурсната разработка са две високоетажни сгради - А и Б, като за "Проект Б" първото място спечели екипът на арх. Яна Радева и арх. Александър Шинолов.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com