сервиз на хладилници варна

Пловдивската група Downer Kill е победител в националния фестивал „Силата на рока”

На 28 септември в София завърши националният рок фестивал за авторска песен "Силата на рока". Голямата награда – запис на сингъл в професионално студио, спечели ученическата група Downer Kill от Пловдив.

В 3-дневния фестивал, който се проведе в клуб Rock It в София, участваха 16 групи от цялата страна, съобщиха организаторите. На участниците се дава възможност в рамките на 25 минути да представят свои песни на живо пред публиката и жури, съставено от журналисти и имена от шоу бизнеса и музикалните среди.

Победителите Downer Kill са фаворитите и на публиката. В конкурса пловдивската метъл група е следвана съответно от групите Soundprophet и Full Circle от София.

Идеята на фестивала е да даде шанс за изява на млади и талантливи автори на песни в стил рок, както и да подкрепи непознати и нови изпълнители и групи от България.

Организатор на фестивала "Силата на рока" е певицата Милена Славова (компанията Mr.Rock), в партньорство с домакините от клуба и със съдействието на Министерство на културата.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com