сервиз на хладилници варна

Писта "Алберто Томба" в Банско очаква принца на Монако

Принцът на Монако Албер Втори ще доведе топ спортисти в зимния курорт Банско. Негово Височество пристига на 28 януари за шестото издание на благотворителното си шоу World Star Ski Event.

Организатори на шоуто са благотворителна асоциация Star Team for the Children MC и Българска федерация по ски, като идеята е посредством популярните лица да се приобщават децата към спорта, да се стимулират младите таланти и да се събират благотворителни средства за децата в беда, съобщи Дарик Радио.

Асоциацията е основана през 1993 г. До момента са организирани общо 32 благотворителни мероприятия в различни спортни дисциплини - ски, футбол, голф, Формула 1, мотокрос и други. Тази година в зимния курорт за първи път ще се организира и състезание по биатлон, в което ще партнират единствената шампионка от зимни олимпийски игри Екатерина Дафовска и бронзовата медалистка Ирина Никулчина. Очаква се към тима на принц Албер Втори да се присъединят известният рали шампион Ари Ватанен, пилотите от Формула 1 Рикардо Патрезе и Джанкарло Фисикела и други известни спортисти. В ски отбора на Албер Втори ще е и най-великият български футболист за всички времена Христо Стоичков.

Организирането на тези благотворителни състезания е изключително престижно за всички курорти домакини. Досега подобни състезания са провеждани в зимните курорти Алта Бадия, Сестриере и Самнаун.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com