сервиз на хладилници варна

Пет нови албума на 2014 година

За някои от новите албуми на 2014 година се знае отдавна. Датите на излизане на други все още не са потвърдени окончателно или не са обявени фициалните им заглавия. Пет от най-очакваните албума в света на музиката тази година.

Брус Спрингстийн - High Hopes

В 18-ия си студиен албум един от ветераните на рока събира неиздавани песни, записани през последното десетилетие за други албуми, но невключени в тях и кавъри на песни, изпълнявани от него и от други музиканти, например Just Like Fire Would на The Saints. Официалната дата на излизане е 14 януари. През ноември се появи едноименнят сингъл High Hopes, на който албумът е кръстен.

Metronomy – Love Letters

Четвъртият студиен албум на британската инди електро група излиза на 10 март. След успеха на предходния, The English Riviera, почитателите на групата и на електронната музика ще се срещнат с малко по-друг звук, ако се съди по първия сингъл I'm Aquarius. Албумът ще бъде издаден на CD, в дигитален формат и на плоча. Излизането на албума е предшествано от два концерта през януари – в Брайтън на 29 януари и в Париж на 31 януари. На 12 март от Дъблин започва европейското турне на групата.

Фарел Уилямс

През декември миналата година Columbia Records съобщи, че е подписан договор с Фарел Уилямс за нов албум през 2014 година, който ще включва сингъла Happy от саундтрака на анимацията "Аз, проклетникът 2". Новият албум ще бъде първи от 8 години насам, но Фарел Уилямс вече подготви публиката за него с няколко успешни свои изяви миналата година – 24-часовото видео на песента Happy, което я изстреля на челните места в много класации и сътрудничеството с Робин Тик в хита Blurred Lines и с Daft Punk в Get Lucky.

U2

През ноември 2013 г. Billboard съобщи, че U2 ще издадат нов албум през април тази година, 5 години след No Line on the Horizon. Междувременно групата записа първата си нова песен от 3 години насам - Ordinary Love, част от саундтрака на филма "Мандела: Дългият път към свободата", за която имат номинация за Златен глобус в категорията за най-добра оригинална песен.

Бек - Morning Phase

На 14 февруари излиза 12-ият студиен албум на Бек, който според официалните информации е продължение на Sea Change от 2002 година включително и заради повторното участие на голяма част от музикантите. 

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com