сервиз на хладилници варна

Пет запомнящи се мъжки прически от филми

От Кларк Гейбъл до Брус Уилис – киното предлага много идеи за това как можем да изглеждаме. Много от тях са резултат от работата на гримьори и специалисти по визуални ефекти, но има и такива, които могат да се реализират в живота.

Пет прически на актьори от известни филми, които могат да се направят с подходящите козметични средства за коса.  

Хю Джакман във филма "Върколак" като че ли току що е станал от леглото. В действителност той се е поразрошил, спасявайки света от разрушение и безпорядък, прическата му тънко намеква за неговото супергеройство. За да повторите прическа "като на Върколака", ви е нужно средство за обем – например сух шампоан или стайлинг-пудра. Достатъчно е да се нанесат на косата и тя да се разроши.

За прическата на Кларк Гейбъл в "Отнесени от вихъра" казват, че е "облизан от крава". Гладката прическа има едно неоспоримо преимущество – веднага се забелязва от другия пол. Ефектът на мократа коса може да се получи с помощта на средства, придаващи блясък. Зализаната коса изглежда особено добре в дует с тънки мустаци, както при Кларк Гейбъл.

Къдрици, примесени с плитки, както при Джони Деп в "Карибски пирати". Дългите коси изискват грижи и внимание: отначало е нужно да се стимулира растежът им с подходящите средства, а когато пораснат, да се правят маски, да се подрязват краищата, а след душ да се оформят с маша.

Прическата на Гари Олдман в екранизацията на "Дракула" напомня на буклите, които са си правили жените през XVIII век. Защо режисьорът Франсис Форд  Копола ги „приписва“ на Дракула остава загадка. Важното за всички букли е вниманието, с което те са направени, а това не може да стане без гел и лак за силна фиксация.

Изглежда, че прическата на Брус Уилис е най-лесна - няма коса, няма проблем. Това не е така, защото непокритата с растителност кожа на главата също се нуждае от грижи – измиване с шампоан, серум за кожата на главата, по-лесно изгаряне на слънцето. Освен това трябва да се бръсне. 

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com