сервиз на хладилници варна

Певицата In-Grid: Обичам ретро стиловете и смесването им с модерни звуци

Акордеон, шансон, танго, dance groove - така обяснява предпочитания си музикален стил италианската певица In-Grid, която стана известна по света с песните си на френски език. Изпълнителката бе за втори път в България, този път във Варна, като гост и жури на 20-ото издание на Международния музикален поп фестивал "Откритие".

In-Grid е родена в Гуастала, Северна Италия. Кръстена е на актрисата Ингрид Бергман. Родителите й се занимават с кино, повлияна от тяхната професия, в началото тя се занимава с актьорско майсторство, рисува и пее, но накрая се спира на музиката. Пее в пиано барове на английски, италиански, френски, испански. Големият й международен пробив е хитът Tu es Foutu през 2003 г., който й носи 13 платинени диска, следван от хита In-Tango. Има седем албума. Текстовете на песните си пише сама. За участието си на българска сцена In-Grid разучи народната песен "Катерино моме".

- Мечтаехте ли да станете певица?

- Да, може да се каже, но не страдах от болни амбиции, не съм се стремила целенасочено към това. Бях щастлива, че пея в биано барове и това тогава ми беше достатъчно. А днес съм известна.

- Нашумяхте с песента Tu es Foutu, която разказва за любовна раздяла. Какъв бе поводът да я напишете? 

- През 2001 г. се разделих с голямата си любов, той ме изостави след 5-годишна връзка и заминах за Франция, на Лазурния бряг. Френската атмосфера ме вдъхнови и написах песента на френски. Това бе моето малко отмъщение към приятеля ми. За мен изкуството е най-доброто лечение. С тази песен имах световен успех, в чужбина ме канят заради френските ми песни, затова продължих да пея на френски.

- Вашият бивш приятел знае ли, че песента ви е посветена на него?

- Да, но тогава нищо не направи, отнесе се с пълно безразличие. Той е DJ и цяло лято е въртял песента, когато стана хит. Срещали сме се дори два-три път след това, но той вече е женен, има дъщеря. Преди два дни дори се видях с майка му, с която сме в добри отношения.

- Последният ви хит е посветен на суинга.

- Да. Като цяло обичам ретро стиловете и смесването им с модерни звуци. Търся ново звучене. През 2002 г. това, което направих, беше наистина нещо ново. След това го направиха и други изпълнители. Между другото, въпреки че пея на френски, не съм изнасяла много концерти във Франция, защото французите много не обичат италианци да пеят на френски. В Италия също е трудно - там съм популярна изключително с песента Tu es Foutu, но пък там има друг проблем - италианските радиостанции не пускат много френска музика, което е жалко. 

- За сметка на това сте популярна в други страни...

- Да, била съм в Мексико, Русия, почти в цяла Европа, страните от Източна Европа вече също са ми познати. Много си обичам работата и обичам да пътувам.

- Накъде поемате след България?

- Занимавам за Тел Авив. Ще пея за благотворителна кауза, в концерта ще участват и други звезди и може би ще присъстват и доста от президентите на някои страни. После трябва да съм в Турция, Русия, Украйна и се връщам в Италия. Така е до 6 юни.     

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com