сервиз на хладилници варна

Парфюмерийна къща Fragonard откри нов музей в Париж

Разходка из историята на създаването на парфюми и аромати представя парфюмерийна къща Fragonard в новия си музей, открит на 12 септември в Париж. Музеят има образователна цел и запознава посетителите с всички етапи, през които се преминава, за да се получи един парфюм.

Новият музей е разположен на площ от 1100 квадратни метра, в сграда, която през XIX век е била театър. Посещенията са безплатни и с гид, предлагат се 2 маршрута – от 20 минути и от един час, в зависимост от времето и интересите на посетителите, се съобщава в официалния сайт. По-дългата разходка връща към около 3000-годишната история на създаване на парфюмите чрез колекция от вещи, свързани с производството на парфюми. В музея може да се види оригинален апарат за дестилация, донесен от фабриката в Грас. Историята на създаване на парфюми, както и на парфюмерийна къща Fragonard е представена чрез фотографии и кратки филми, които се прожектират на много екрани из сградата. Една стая е посветена на старите методи за създаване на парфюми чрез флакони и ръкописи с тайни за забъркване на смесите и на работата на известни парфюмеристи. Представена е и колекция от вещи за съхранение на парфюми и ароматни мазила - бурканчета за помади, златни флакони, несесери за съхранение на шишенца с парфюм.

Fragonard е една от най-старите парфюмерийни къщи, създадени в Южна Франция. Основана е в Грас през 1926 г. и е кръстена на родения в Грас художник Жан-Оноре Фрагонар.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com