сервиз на хладилници варна

Паметната плоча на Крикор Азарян в Пловдив може да бъде свалена

Паметната плоча на покойния режисьор Крикор Азарян, която бе поставена на фасадата на родната му къща в Пловдив на 6 ноември, може да бъде свалена. Полицаи са разпоредили тя да се демонтира в следствие на жалба, подадена от живеещи на улицата.

Паметникът, поставен на фасадата на къщата на ул. “Крикор Азарян” пречи на хората, които са собственици на първия етаж на сградата, съобщи вестник "Марица". Те са подали жалба в полицията, че паметната плоча може да събори дома им и че тези, които са я поставили, са действали самоуправно. Полицаите реагират формално и дават указание да се демонтира.

Паметната плоча на Крикор Азарян е поставена в Пловдив по инициатива на арменци. "Не искаме да пречим никому, искахме да опазим паметта на Азарян и да я предадем на поколенията. Това е нашата история. Добавяме нещо към направеното, правим мястото по-приветливо, надграждаме ценност. Не искахме да се вдига шум за проблема, а да спомогнем да се уважава личността на Крикор Азарян, но ... има процедура, трябва да се съобразим", казва Крикор Сренц, ръководител на инициативната група за изграждането на паметната плоча, цитиран от "Марица". Според решение на Камарата на инженерите в инвестиционно проектиране поставянето на релефа не нарушава конструкцията на сградата и не представлява опасност за здравината й. 

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com