сервиз на хладилници варна

Откриват "София филм фест" с "Черният лебед"

За първи път от 10 години "София филм фест” се открива с американски филм. Тази вечер с прожекция на лентата на Дарън Аронофски "Черният лебед” се дава старт на 15-ия Международен "София филм фест”, съобщи Дарик Радио.

Актьорът Руси Чанев и режисьорът Отар Йоселиани ще получат Наградата на София на Столичната община за изключителен принос в киноизкуството. По време на фестивала отличието ще бъде връчено и на актрисата Клаудия Кардинале и режисьора Клод Льолуш.

С "Оскар” и "Златен глобус” за актьорското постижение на Натали Портман, с пет номинации за "Оскар”, 12 за БАФТА и четири за наградата "Независим дух”, "Черният лебед” получи признание и от влиятелните общности на кинокритиците в САЩ, както и наградата "Марчело Мастрояни” от Венецианския филмов фестивал. 

Официалната програма на "София филм фест” е до 13 март в София, а допълнителната - от 14 до 20 март в София, Бургас, Пловдив и Варна. На закриването на 13 март руският режисьор Алексей Учител ще представи лично филма си „Краят”. Във фестивалния  афиш са 118 игрални, 24 документални и над 70 късометражни филма.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com