сервиз на хладилници варна

Откриват новата книжарница на "Сиела" във Варна с премиера на Захари Карабашлиев

Двама автори, родени във Варна, са поканени да открият новата книжарница на "Сиела", която официално отваря врати на 30 юни. Първото събитие в новото място за книги е премиера на последната книга на Захари Карабашлиев, "Симетрия".

Сборника с разкази на Захари Карабашлиев ще представи младата авторка Теа Денолюбова, която наскоро също издаде нова книга. Откриването на новата книжарница на "Сиела", която се намира във Фестивалния комплекс, е на 30 юни от 19,00 часа. Читатели са поканени на срещата - разговор с автора.

"Симетрия" е петата книга на Захари Карабашлиев, която вече бе представена в няколко града у нас. Наскоро във Варна се състоя и премиерата на радиоварианта на пиесата му "Неделя вечер".

"Симетрия" - анотация на издателството

Инцидент с котка на име Джони Чорапи в среднощен Бруклин, латиноамерикански железничар от Чикаго и тъмна тайна, споделена с непознат, двама съдружници, изправени пред фалит в слънчева Калифорния и бездомно кученце, за което трябва да се грижат, току-що освободен затворник на път за родното си място в Добруджа, дневник на възрастен вдовец на гости на дъщеря си Радослава в Америка, няколко часа от живота на пазач на паркинг във Варна, късен следобед на гръцки остров и писател в криза, споменът на д-р Огнянова за нейната първа учителка в три минути и половина, непринуден разговор на три двойки в неделен следобед с мирис на жасмин – добре дошли в Симетрия!
В тази прецизна колекция от 13 истории Захари Карабашлиев ни въвлича в личните катастрофи, оцелявания и най-неочаквани просветления на своите герои. Пръснати между два континента – забавни, тъжни, мълчаливи или разказващи, но винаги болезнено докосващи, те са не просто образи, а души, които искаме да познаваме, парчета живот, търсещи мястото си в един на пръв поглед хаотичен свят. С ритъм и лекота Карабашлиев ги заселва в територията на своите страници, където хаосът е привиден, а симетрията – възможна. 

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com