сервиз на хладилници варна

Ню Йорк, Лондон, Париж – Седмицата на модата във факти

Тази зима водещи световни дизайнери и модни къщи представиха новите си колекции за сезон есен-зима 2013/2014 г. Ню Йорк, Лондон, Париж са домакини на Седмицата на модата. Някои запомнящи се събития от дефилетата – от завръщането на Том Форд на подиума до появата на Кейт Мос на ревю в Париж.  

Колекцията на Риана за River Island

В Лондон певицата представи първата си колекция, създадена за марката River Island. Дефилето впечатли с хореография, близка до тази на концертите на Риана и много музика. Колекцията е близка до стила на певицата – смесица от стрийт мода и луксозни облекла, като дълга и много разцепена рокля и къси джинси.

Специални гости на дефилетата

Седмицата на модата навсякъде е повод и за появата на подиума на специални гости. В ревюто на Chanel в Париж най-добре платеният в момента модел и протеже на Карл Лагерфелд, французинът Батист Джабикони, е единственият мъж на подиума сред жените. Също в Париж Кейт Мос се появи в ревюто на Louis Vuitton, а Наталия Водянова е гвоздеят в ревюто на Givenchy. Джесика Бийл и Джъстин Тимбърлейк долетяха от Холивуд в Лондон, за да гледат дефилето на Том Форд в Лондон.

Сътрудничеството между Джон Галиано и Оскар де ла Рента

След скандала през 2011 г., когато бе изгонен от Dior заради антисемитски изявления, Джон Галиано се завърна на подиума и дори дефилира в Ню Йорк за колекцията на Оскар де ла Рента, създадена съвместно. Резултатът е смесица между фантазиите на Галиано и елегантния стил на Де ла Рента, който е бил личен дизайнер на звезди като Джаки Кенеди.

Триумфално завръщане на Том Форд

В Лондон колекцията на дизайнера и режисьор Том Форд, по-близо до висшата мода, отколкото до прет-а-порте, бе обявена за едно от събитията на Седмицата на модата. През 2009 година Том Форд дебютира като режисьор с филма "Самотен мъж".

Ревюто на H&M в Париж

Едно от събитията на Седмицата на модата в Париж на 27 февруари в Музей "Огюст Роден". Колекцията в стил романтичен рок енд рол на шведския гигант H&M показа успешното сътрудничество с водещи дизайнери като Стела Маккартни и Versace.

Първата колекция на Александър Уанг за Balenciaga

Новият артистичен директор на Balenciaga, 29-годишният американец Александър Уанг, представи първата си колекция за френската модна къща. Смесицата от гръндж и елегантност му донесе успех.

По journaldesfemmes.com

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com