сервиз на хладилници варна

Норвежкият DJ Линдстрьом открива Дома арт фест

Норвежкият DJ, продуцент и мулти инструменталист Ханс-Петер Линдстрьом открива музикалната част на фестивала за съвременно изкуство Дома арт фест: Нордика на 29 май. Фестивалът ще се проведе от 28 май до 20 юни в София и Пловдив и ще представи артисти от скандинавските страни.

Българска публика ще чуе за първи път DJ Линдстрьом на 29 май май в бившия хладилен завод ``Мраз`` в София, където ще се състои партито за откриването на фестивала, подготвено съвместно с музикалната платформа Djbook.bg. Българското участие във вечерта е в лицето на Disco Comrades и Vurcolac & Ugly Fox, съобщиха организаторите.

Ханс-Петер Линдстрьом нашумява с парчето Granada. През 2002 г. основава собствения си лейбъл Feedelity Recordings. Направил е ремикси за утвърдени лейбъли като LCD Soundsystem, Roxy Music, Franz Ferdinand, Glasser и Best Coast. Номиниран е 4 пъти за наградата Spellemannsprisen (норвежките Грами), която печели 3 пъти.

На 31 май от 21,00 ч. в галерия Underground ще звучи електронна музика от Исландия - Йозеф Марзола от дуото ZaZaZoZo и сънародничката му Берглиндт Агюстсдоухтир, която ще представи последния си албум Just Dance.
На 9 юни на открито пространство на ул. Иван Вазов 9 гостуват групите Espan Festive и Blue Coat Venture, втората от Швеция.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com