сервиз на хладилници варна

Номинации на фондация „Човешката библиотека” за художествена проза

Автори, издатели и читатели могат да участват до 30 април 2014 г. със свои номинации за книги с художествена проза, издадени на български език през 2013 година. Инициативата е на фондация "Човешката библиотека".

Целта на инициативата е да подкрепи автори и издатели с разгласа и разпространение, а на читателите да помогне в подбора на заглавия.  

Могат да бъдат номинирани хартиени или електронни, български или преводни книги, темите и жанровете са свободни. Номинираните книги трябва да покриват първите 4 критерия за включване в поредица "Човешката библиотека", които могат да се прочетат тук. Всеки участник може да номинира до 2 книги, като изпрати до 30 страници от роман или от разкази, новели, повести, есета във формат RTF, ODT, TXT, DOC или DOCX. Файлът трябва да бъде анонимен, името на автора се пише отделно в e-maila.

Отличените издания ще бъдат обявени през декември 2014 г. Фондация "Човешката библиотека" активно ще помага с разгласата и разпространението им. При оценяването предимство ще имат по-малките издателства и независимите издания.

Номинациите се изпращат на e-mail poslednorog -в- gmail . com.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com