сервиз на хладилници варна

Новият сезон на София Филм Фест за учащи започва с български филм

От 19 януари до 4 март 2015 г. ще се проведе новият сезон на Дискусионния клуб на София филм фест за учащи. Селекцията включва 7 филма, от които два български. Достъпът на ученици и студенти в Дома на киното е свободен.

Повечето от подбраните филми са включвани в програмата на София Филм Фест. Първото заглавие, с което се открива зимният сезон, е комедията "Отрова за мишки или как да си направим банка" на Константин Буров. Второто  българско заглавие е документалният филм на Костадин Бонев "Вапцаров. Пет разказа за един разстрел" (16 февруари). Разходката из световното кино включва комедията "На един черпак разстояние" на Ласе Халстрьом (26 януари), "Лоша прическа" на Мариана Рондон (2 февруари), руския хит на 2013 г. "Географът си пропи глобуса" на Александър Велединский (9 февруари), "Лешояда" на Дан Гилрой (23 февруари) и "Гуча" на Душан Милич (4 март).

По традиция всеки филм се представя от домакините на прожекциите - режисьора Георги Дюлгеров и киноведа и директор на БНФ Антония Ковачева, провежда се и дискусия. 

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com