сервиз на хладилници варна

Немската полиция спаси плюшен пингвин

В немския град Хайделберг полицията проведе акция по спасяване на пингвин, който се оказал плюшена играчка. Спасителната операция се състояла на 13 февруари край река Некар.

Плуващият във водите на реката пингвин бил забелязан първо от минаваща по брега жена, пише порталът Chiemgau24.de. Тя помислила, че в реката се дави куче и позвънила в специалната служба с молба да изпратят специалисти на помощ на животното. И други хора забелязали плуващия пингвин, решили, че той е истински и е избягал от местния зоопарк и се обърнали към полицията, уточнява German Herald.

Пристигналите на мястото полицаи извадили пингвина от водата и установили, че той е играчка. От полицията в Хайделберг коментират, че появата на плюшения пингвин в Некар е дело на хулигани. Не е установено кой точно е хвърлил играчката в реката.

При друг подобен скорошен случай спасители изгубили 12 часа, за да извадят котка, заседнала в контейнер за смет, която се оказала играчка. През 2011 г. в Германия пожарната провела операция по оказване на помощ на пластмасов лебед в заледена река.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com