сервиз на хладилници варна

Немската писателка Судабе Мохафез гостува в Русе

Немската писателка Судабе Мохафез гостува в Русе в рамките на проекта Journey Across Europe. Тази вечер в Австрийската библиотека в Доходното здание писателката ще прочете откъси от своя роман Brennt (“Гори”).

Судабе Мохафез е живяла в Техеран, Берлин и Лисабон, а от няколко години живее в Щутгарт, съобщи Арена Медиа. Завършила е музика, английска филология и педагогика. Дълги години е работила в сферите на превенцията на насилието и кризистната интервенция. Получава многобройни награди и стипендии за литературното си творчество, през летния семестър на 2007 г. става доцент по поетика във висшето учебно заведение във Виесбаден (Hochschule RheinMain), а през 2008 г. е номинирана за престижната награда за литературно творчество на името на Ингеборг Бахман. През февруари 2010 г. излизат романът й Brennt и “Книгата от десет реда”.

Journey Across Europe е двугодишен литературен проект, по който четирима писатели посещават три различни страни и в рамките на месец от престоя си на всяко място създават по един текст. Целта на поректа е да се създаде актуална карта на европейското културно пространство, уточняват от международно дружество "Елиас Канети", партньор по проекта. 

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com