сервиз на хладилници варна

Неизвестни документи за Чарли Чаплин показаха в Болоня

Непоказвани досега документални кадри, които представят работата на Чарли Чаплин по време на заснимането на филма "Великият диктатор", бяха прожектирани на 28 юни в Болоня в рамките на фестивала "Преоткритото кино" (Il Cinema Ritrovato), посветен на малко известни филми от ранния период на киното.

Фестивалът, който е едно от най-значимите събития в света, посветени на реставрацията на световното филмово наследство, се провежда до 2 юли, тази година е неговото 25-о издание. Мисията на фестивала, който се организира ежегодно, е да преоткрива неизвестни филми, особено от периода на нямото кино. Тази година в програмата са включени 370 заглавия.

Документалните кадри, които представят работата на Чарли Чаплин по филма "Великият диктатор" (1940 г.), са заснети въз основа на три страници от сценария с неговите ремарки за актьорската игра на Полет Годар (1889-1977) и за собствената му роля. Страниците от сценария са купени тази зима на търг от наследниците на Чаплин. Преди това са били собственост на журналиста и сценарист Морис Беси. В Синематека Болоня от 12 години се реставрира филмовото творчество на Чаплин.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com