сервиз на хладилници варна

На Никулден празнуват моряците, пътешествениците, търговците и банкерите

Никулден е празник на моряците, пътешествениците, търговците и банкерите и на всички именици, които изобилстват в селищата по Черноморското крайбрежие. 

В Бургас на днешния ден на четири места в града - до Часовника, Компаса, Грамофона и в квартал "Меден рудник“, ще се раздава топла рибена чорба, печена риба и вино. На днешния ден в Морското казино в града се открива изложбата "Св. Николай Чудотворец – покровител на Бургас”, която включва икони с образа на светеца. Днес се връчва и наградата "Художник на годината", съобщи bszone.info.

Гостите на Несебър ще имат възможност да дегустират специална рибна салата от късчета маринована солена риба и зеленчуков микс и да се почерпят с чаша вино на Морска гара в града. 

Във Варна днес се поставя началото на Коледните и Новогодишни празници - в 17,30 часа кметът на града ще запали светлините на коледната елха на площад "Независимост". В празничният концерт участват детски и младежки състави - детски хор "Добри Христов", балет "Мелади", фолклорен ансамбъл при Национално училище по изкуствата "Добри Христов", вокална формация "Бънджи сингърс", гайдарски оркестър при НГХНИ "К. Преславски", фолклорен ансамбъл "Българче" и огнено шоу "Дивинитас".

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com