сервиз на хладилници варна

Най-старият мъж на планетата е бивш затворник от ГУЛАГ

Александър Имич на 111 години бе обявен за най-стария мъж на Земята. Той получава това звание след скорошната кончина на предишния рекордьор, италианеца Артуро Ликата, който не доживя с няколко дни 112-ия си рожден ден.

Имич емигрира в САЩ от Полша през 1951 година. В миналото той е преживял съветско-полската война, избегнал е Холокоста, но попада в концлагер, пише Lenta.ru. Имич отбеляза, че никога не е мислил, че ще доживее до дълбока старост. На 92- годишна възраст той пише книга. Нужно му е много време, за да усвои компютъра, но и сега активно го ползва. През 1986 година той овдовява и оттогава живее сам, няма деца. Най-близкият му роднина е племенник на 84 години.

За тайна на своето дълголетие Александър Имич смята добрите гени и правилния начин на живот. Той никога не е употребявал алкохол и е престанал да пуши преди много години. В младостта си се е занимавал с гимнастика и много е плувал.

За най-стар жител на планетата се счита 116-годишната японка Мисао Окава. Почетната жителка на Страната на изгряващото слънце също казва, че смята за важен здравословния начин на живот и е разказвала пред медии, че се храни почти само с морски продукти, като особено обича суши и спи най-малко по 8 часа в денонощие, което според нея е залог за здраве.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com