сервиз на хладилници варна

Най-скъпата пица може да струва хиляди евро

На 11 и 12 септември във Варна се проведе вторият Международен пица шампонат, който излъчи българския представител в световния конкурс догодина. Адриан Пантелеев - познато име в света на пицарите, е българинът, който ще представя страната ни в Италия.

Повечето участници в шампионата се състезаваха в категорията "Пица класика" - най-разпространеният вид пица по света, който също подлежи на разнообразни бутикови експерименти и може да достигне и до рекордна цена. 

Миналата година рекордно постижениеза цена на пица бе записано в Малта, където заведение в столицата Ла Валета предложи пица на цена 1800 евро. Скъпа е не изработката, а използваните продукти: бели трюфели и 24-каратови златни листа. 

Тази година през юни световните кулинарни издания обявиха ново постижение за скъпа пица, постигнато във Ванкувър - 450 долара. Цената е висока отново заради съставките: омари, риба треска и руски черен хайвер.

Българските пицари все още не са се устремили към подобни постижения, но ако направят подобна пица, няма да останат без клиенти, които да виждат името си написано в жълтите хроники на медиите и най-вече в така наречените VIP хроники.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com