сервиз на хладилници варна

Най-грозният хотел в света се намира в Северна Корея

Най-грозната сграда в историята на човечеството е хотел Ryugyong в Пхенян, Северна Корея. Титлата му е присъдена от американското списание Esquire

[cut]

25 години след започване на строежа сградата все още не е завършена, но има вероятност това да се случи през 2012 г. "Дори и според комунистическите стандарти този хотел с 3000 стаи е отвратителен", е заключението на списанието, въпреки че сградата е 22-ият по височина небостъргач в света.   

105-етажният хотел има формата на пирамида. Наричат го още "хотелът на смъртта" и "хотелът призрак". Строителството му започва през 1987 г. и по план трябва да завърши през 1989 г. След 1991 г., поради разпадането на комунистическия блок, субсидиите от някогашния СССР спират и вече забавеното строителство е спряно окончателно за известно време. Преди 3 години строителните дейности започват отново, когато като портньор по проекта се включва египетската компания Orascom Group.

Според информация, публикувана в сайта на хотела, той трябва да отвори през април 2012 г. Датата не е избрана случайно - през април 2012 г. се навършват 100 години от рождениета на комунистическия лидер на страната Ким Ир Сен. След това на ход са туристите, ако има такива.

 

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com