сервиз на хладилници варна

Най-голямата елха от шоколад тежи 4 тона

Една коледна елха може да бъде направена и за да бъде изядена. Патрик Роже, един от най-известните френски шоколатиери, прави през 2010 г. шоколадова елха, която тежи 4 тона. Целта е благотворителна.

[cut]

Патрик Роже е известен като майстор на произведения от шоколад, които имат не само кулинарна, но и артистична стойност. Той изработва цели скулптурни серии, като последната, посветена на тази Коледа, отдава почит на императорския пингвин.

През 2010 г. Патрик Роже и екипът му решават да дарят коледна елха от шоколад за благотворителна кауза. Поводът е 24-ото издание на телевизионната програма Téléthon, организирана съвместно от France Télévisions и Френската асоциация срещу миопатии (AFM). Чрез програмата се набират средства за борба с тези заболявания.

Коледната елха е направена за един месец, висока е 10 метра и тежи 4 тона. След като през декември 2010 г. е представена официално, е разпродадена за 30 маса. Сто грама шоколад от елхата струват 5 евро, а един килограм – 50 евро. Всички средства са дарени на Френската асоциация срещу миопатии.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com