сервиз на хладилници варна

Награди "Златна книга" и "Златен печат" за LiterNet

Награди "Златна книга" и "Златен печат" на "Съвета на европейската научна и културна общност” получи специализираният портал за литература, критика и хуманитаристика LiterNet. Церемонията по награждаването се състоя на 30 юни в Малък градски театър "Зад канала".

На LiterNet е присъдено почетно членство в "Съвета на европейската научна и културна общност”. Отличията се присъждат от "Съвета на европейската научна и културна общност" и от "Съвета на европейската бизнес общност" – двата основни департамента на неправителствената организация "Официално представителство на уникалните селища в Европа".  

През януари 2007 г. неправителствената организация "Официално представителство на уникалните селища в Европа" стартира международна инициатива за по-динамично развитие на страната с цел да се отличават и приобщават водещи личности на науката, културата и икономиката и авторитетни селища от европейските държави. В рамките на Проекта "Аплодисменти за България" на шест официални срещи през годината се връчват златни отличия - "Златен печат" и "Златна книга" - на обществено признати представители на българския научен, културен и бизнес елит и на български селища, които притежават уникално културно наследство.

Номинациите се правят от кметове на 156 български градове и села, носители на наградата за Уникално европейско селище заради древна история и култура, както и от 180 известни български учени и творци с международно признание, които притежават златни отличия от "Съвета на европейската научна и културна общност" и "Съвета на европейската бизнес общност".

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com