сервиз на хладилници варна

Младите в театъра - второ издание на театралния форум „Следата“ 2015

Националният форум за младите в театъра ``Следата`` ще се проведе за втори път от 7 до 11 май по инициатива на Университетски театър - НБУ. Програмата включва дипломни спектакли от всички театрални висши училища в страната, лекции на гостите и специализирани ателиета.

Домакин на събитието е НБУ. Освен представянето на дипломните спектакли, форумът представлява и образователна платформа в различни направления, свързани с реализацията в областта на театъра - от юридическите рамки до сценична работа, съобщиха организаторите.

В образователната програма ще се включат като лектори Кристоф Кнох, председател на Обединението на независимите артисти в Германия, основател на центъра ``Мика Мока`` в Берлин и международен експерт в развитието на независими артистични пространства; проф. Алба Симина Станциу, преподавател в Театралния департамент на факултета по литература и изкуства в университета в Сибиу и представител на Международния театрален фестивал в Сибиу и Рамона Галкина, преподавател по разнородни танцови и движенчески дисциплини в латвийската Академия на културата в Рига.

На вниманието на младите театрали и всички, които се интересуват от тематиката, са няколко ателиета. Полезно с юридически препоръки е ателието ``Необходимост и възможности от легитимация на съсловието``, водено Христо Мутафчиев, председател на САБ. На 8 май е ателието ``Как да се подготвим за кастинг или всичко, което трябва да знае актьорът, за да получи ролята`` на режисьора Мартин Киселов. С практическа насоченост е ателието ``Да направим идеите си видими``, водено от Елена Благоева, посветено на темата ``Как се пишат проекти``. Проф. Анастасия Савинова-Семова, преподавател и ръководител на катедра ``Сценическо движение`` в НАТФИЗ, ще проведе ателие ``Актьор и маска``; Радослав Щерев - ателието ``Психо-физическа подготовка на актьора за работа``, Емилия Алексиева - ателието ``Може ли да се развива креативността?``.

Всички прояви в рамките на форума ``Следата`` са с вход свободен.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com