сервиз на хладилници варна

Милион туристи са на карнавала в Рио де Жанейро

Традиционният карнавал в Рио де Жанейро е в разгара си до 4 март. Времето на карнавала се смята за най-силния туристически сезон през годината, когато цените значително се покачват.

Около 918 000 туристи до края на карнавала, с 2 процента повече от миналата година, трябва да преминат през Рий де Жанейро  според предварителните изчисления, съобщи агенция "Франс прес". Танцьорите от най-добрите училища по самба, 12 на брой, гледат 70 000 зрители на стадиона "Самбадром", проектиран от известния архитект Оскар Нимайер. Зрителите оценяват преминаващите танцьори от школите по тяхната музика, танци, костюми и сценография, винаги тематични. На най-добрите се присъждат парични награди. В уличния карнавал в Рио де Жанейро тази година се оформят почти 500 "блока" - танцьори и прекусионисти, сред които са и жителите на различните квартал.

Тазгодишното издание на карнавала бележи и още една тенденция - апела на една от известните школи по самба, Mocidade, за запазване на естествеността и срещу силиконовите импланти, към които прибягват бразилските танцьорки. В Бразилия ежегодно се регистрират над 800 000 пластични операции, което нарежда страната на второ място в света.

Снимка: © Flickr/sfmission.com

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com