сервиз на хладилници варна

"Метафори на съвремието" - малка студентска изложба

Какви са някои от социалните проблеми на нашето съвремие? Пред какви предизвикателства е изправена екологията? Над тези теми разсъждават студенти от втори курс в специалността инженерен дизайн на Варненския технически университет. В навечерието на 24 май тяхна изложба се откри в отдел "Изкуство" на Регионалната библиотека във Варна.

Първата по-голяма публична изява на студентите се осъществява по идея на художничката Кремена Цанкова, преподавател в университета. В изложбата "Метафори на съвремието" с рисунки, принтове, колажи, обекти участват 26 студенти. Всеки от тях  е избрал техниката и жанра, за които ограничения няма.     

Произведенията представят личната позиция на бъдещите художници и дизайнери по актуални теми – социални (Пламен Ласкаев, Петя Богданова), морални (Мария Димитрова, Радослав Рачев, Детелина Дончева), екологични (Надежда Димитрова, Александър Костов). Плюсовете и минусите на социалните мрежи, образи от бедността, която присъства по улиците, екологията, зададена като проблем на всички и дори малки военни сюжети в комиксов стил - такава интерпретират младите художници темите, с които всички се сблъскваме ежедневно. 

Изложбата - още една гледна точка към нашето съвремие, може да се види и през следващите три седмици.     

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com