сервиз на хладилници варна

Мери Попинз половин век по-късно в нов филм на Disney

За любимата и до днес на много деца героиня Мери Попинз се разказва в нов филм на Disney. Почти половин век след излизането на мюзикъла "Мери Попинз" (1964 г.) студиото прави филм за създаването му и събира на екрана Ема Томпсън и Том Ханкс.

Уолт Дисни създава мюзикъла след трудни и продължителни преговори с писателката Памела Травърз, която дълго време не желае да продава правата за екранизация. Във филма "Спасяването на мистър Банкс" на режисьора Джон Лий Ханкок се разказва за историята на създаването на филма. Ролята на Памела Травърз се изпълнява от Ема Томпсън, а Уолт Дисни е Том Ханкс. Във филма участват още Колин Фарел и Рут Уилсън.

Разказът в "Спасяването на мистър Банкс" започва, когато дъщерите на Уолт Дисни го молят да направи филм по любимия им роман "Мери Попинз". Реализацията на тази идея отнема 20 години. Филмът показва и посещението на Памела Травърз в САЩ през 1961 г., личната й среща и разговори с Уолт Дисни.

В мюзикъла "Мери Попинз" на Disney участват Джули Андрюс (Мери Попинз) и Дик Ван Дайк. Пачели 5 награди "Оскар", едната от които за най-добра женска роля.

Филмът "Спасяването на мистър Банкс" ще има европейска премиера на 20 октомври тази година на закриването на Лондонския филмов фестивал. В Лондон, на улицата, на която е живяла Памела Травърз, са заснети сцени от филма.

Официалната премиера на "Спасяването на мистър Банкс" у нас е на 24 януари 2014 година. Филмът ще се разпространява от Форум Филм България.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com