сервиз на хладилници варна

Международен пленер събра художници от седем страни във Варна

На 9 август във Варна приключи първото издание на международния пленер на изящните изкуства, организиран в рамките на XVI Международен панаир на занаятите и изкуствата. Художници от 7 страни рисуваха край Варна, а творбите им са подредени в благотворителна изложба, която ще подкрепи Цветелина Вълкова, бивша шампионка по аеробика, сега в инвалидна количка. 

В първото издание на пленера, който е с тенденция да се превърне в ежегодна традиция по време на Панаира, участваха автори от България, Словения, Румъния, Русия, Франция, Корея и САЩ. Специално участие в селекцията на авторите имат живописците Марина Варенцова-Русева и Николай Русев. Част от авторите вече са посещавали България по други поводи и с удоволствие се връщат отново тук, сред тях са Луиза Кала от Румъния, проф. Вячеслав Бабияк и Наталия Захарова от Русия, Камила Лонг от Франция, Янез Мухвич от Словения.

В платната, включени във финалната изложба, преобладават морски пейзажи и картини от околностите на курорта "Св. Св. Константин и Елена", сред тях по-екзотичен момент внасят композициите на Куанг Сук Парк от Корея.

Изложбата от пленера може да се види до 21 август в Арт салона на Радио Варна.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com