сервиз на хладилници варна

Международен конкурс на Асоциация на илюстраторите, Лондон

Асоциацията на илюстраторите (AOI) със седалище в Лондон организира един от най-престижните международни конкурси за илюстрация, наречен "Оскарите за илюстрация". Крайният срок за регистрация е 28 февруари 2013 година.

[cut]

Конкурсът е отворен за илюстратори и студенти от цял свят, работещи във всякакви жанрове и техники.

Категориите за участие са осем: "Реклама", "Книги", "Детски книги", "Дизайн", "Редакционен и социален коментар", "Научни изследвания и знания", "Комуникация", "Публично пространство" и "Самостоятелно инициирани проекти".

По трима професионалисти ще оценяват кандидатствалите творби във всяка категория. Председател на журито тази година ще бъде Джон О’ Райли, писател, критик и редактор на Varoom Magazine.

От избраните 16 финалисти ще бъдат отличени двама с Наградата за нов талант и Награда за професионалист.

Няма ограничения за броя на кандидатстващите творби. Таксите за регистрация на всяка една творба са в размер на 25 лири (с ДДС) за студенти и членове на асоциацията и 45 лири (с ДДС) за нечленовете на AOI. Членовете на AOI, чиито творби бъдат избрани за изложбата, трябва да платят такса за експониране в размер на 75 лири, а за авторите, които не членуват в организацията тази такса е 150 лири.

Победителите ще бъдат обявени на церемония в Центъра за изкуство и култура Somerset House в Лондон през октомври 2013 година. Отличените творби ще бъдат показани през есента в изложбените зали на центъра и ще бъда публикувани в каталог.

Повече информация в сайта на конкурса.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com