сервиз на хладилници варна

Любовна история взе голямата награда на фестивала "Сънданс"

Любовната история Like Crazy ("Като луд") на режисьора Дрейк Доремъс взе голямата награда на журито за игрален филм на фестивала за независимо кино "Сънданс" в САЩ. Наградите бяха раздадени вчера.

Филмът разказва за историята на англичанката Ана и американеца Джейкъб, които се запознават в колеж в Лос Анджелис и се влюбват. Ана е принудена да се върне в Лондон и любовта на двамата е подложена на изпитанието на младостта, доверието и георгафското разтояние. За ролята си в същия филм актрисата Фелисити Джоунс е удостоена с наградата на журито за най-добра актриса.

Другият голям печеливш на фестивала "Сънданс" е Питър Ричардсън (голямата награда на журито за документален филм ) за How to die in Oregon ("Как да умреш в Орегон") - истинска история за неизличимо болни хора и за евтаназията. Филмът е сниман в продължение на четири години, през които режисьорът се среща с болните, техните семейства и с лекари. Орегон е първият американски щат, където още през 1994 г. е прокаран Законът за асистираното самоубийство.

Голямата награда на журито за чуждестранен игрален филм е присъдена на норвежкия филм Happy, Happy на Ане Севицки, също любовна история.

Повече от 120 филма участваха тази година във фестивала "Сънданс", 58 от които в конкурсната програма. Миналата година голямата награда на журито получи "Зимен дар" на Дебра Граник, който има няколко номинации за "Оскар", включително за най-добър филм.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com