сервиз на хладилници варна

Летният театър на Бургас да носи името на Пламен Ставрев

Предложението бургаският Летен театър да бъде кръстен на името на големия композитор, поет, музикант и певец Пламен Ставрев ще бъде подложено на обществено обсъждане с граждани. То ще се проведе в община Бургас на 18 май от 15,00 часа.

Пламен Ставрев е роден в Бургас през 1953 г. и е завършил Английската гимназия в родния си град, също като голямата поетеса Петя Дубарова. Още като ученик Пламен се е отличавал като изпълнител на авторски песни. Неговият талант изгрява през 70-те години на ХХ век като изпълнител и импровизатор на традиционен и авангарден джаз. Пламен Ставрев се утвърди като един от легендарните български бардове със свои хитови песни и изпълнения. Той е организатор на Бургас блус фест. Автор е на 3 албума: “Негър в Алабама”, “Спомен за любов” и “Сиамски близнак”. "Много от песните на Пламен останаха неиздадени, но записани завинаги в сърцата и душите на хилядите негови почитатели не само в България. Пламен Ставрев носеше един специфичен бургаски дух, с аромат на бохемщина, сол и морски вятър, а неговият дрезгав и топъл глас се превърна в един от разпознаваемите бургаски символи“, припомнят от Image Advertising.

Пламен Ставрев почина на 15 декември 2011 г. През февруари тази година в Бургас бе организиран голям концерт в негова памет.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com