сервиз на хладилници варна

Корейско перкусионно шоу с кухненски инструменти гостува в София

Две корейски формации ще гостуват в София на 27 октомври по покана на посолството на Република Корея в България. Публиката ще чуе традиционна музика в изпълнение на Bulsechul, а формацията Nanta ще представи своето атрактивно шоу с кухненски инструменти.

Концертът ще се състои в залата на ``Рейнбоу Плаза`` с вход свободен, до изчерпване на местата, съобщиха от посолството на Република Корея. За първи път у нас ще гостуват артистите от Nanta със своя пърформанс, който превръща кухнята в музикална сцена. В перкусионното шоу се използват кухненски прибори, които се превръщат в музикални инструменти. Шоуто на Nanta се представя от 1997 г. до днес по цял свят и е първото азиатско шоу, аплодирано на Бродуей.

Втората гостуваща формация, Bulsechul, представя 7 традиционни струнни и духови инструменти, с които традиционна корейска музика се изпълнява в съвременен аранжимент. Сред инструментите, които публиката ще види, са janggu - барабан с формата на пясъчен часовник, струнния инструмент kayageum, духовия инструмент piri, струнния инструмент hegeum. Репертоарът на формация Bulsechul включва музика, вдъхновена от шаманизма и корейския фолклор. Концертът включва и танц с маски.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com