сервиз на хладилници варна

Конкурс на моряшкия съюз във Варна за литература и изобразително изкуство

На 31 май изтича срокът за участие в националния конкурс "Диря в морето" за литература и изобразително изкуство на Моряшкия професионален съюз във Варна. Участниците трябва да са хора с моряшки професии, без възрастови ограничения.

Конкурсът е посветен на 25 юни – Международния ден на моряка, и е в 4 раздела: поезия, проза, живопис и графика. Според изискването на организаторите "творбите трябва отразяват по художествен начин радостите и тегобите на моряшката професия, отсъствието и завръщането на моряците, както и колоритните индивидуалности на морските хора. Те трябва да бъдат показвани в естествената им среда – на кораба, на брега, вкъщи, сред морската стихия или по време на тихо море и безветрие".

Участниците имат право да представят по една творба в четирите раздела.

Литературните текстове не трябва да са били публикувани или да са достъпни в интернет. За живописните и графични творби няма изисквания за размер, препоръчително е да са рамкирани. Приемат се само оригинали.

Във всички 4 раздела ще бъдат присъдени по 3 награди плюс по една поощрителна.

Литературните творби се изпращат на e-mail stunion@varna.net, а картините се приемат на адрес Варна, ул. "Граф Игнатиев" 6А, ет.1, ап.1.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com